Noe gikk galt

Du kan forsøke å laste inn siden på nytt. Om feilen vedvarer kan du ta kontakt med oss på post@boldbooks.no.

Feilkode 418

BoldBooks har lansert i Tyskland

Sist oppdatert for 2 år siden

I dag, den 1. februar 2022, lanserte BoldBooks offisielt på det tyske markedet, med stipendkonkurransen Bold and Untold. De første påmeldte bokideene fra tyske forfattere har allerede begynt å tikke inn. 

Bygget stein på stein i Norge

Helt fra starten har BoldBooks tatt mål av seg å bli et internasjonalt selskap. Etter oppstarten i Norge i 2017 har vi bygget stein på stein, prøvet og feilet og lært stadig mer om hva forfatterne trenger. Det tar tid å snu en stor skute, altså å gå inn i en gammel og konservativ bransje. At man trenger et forlag for å gi ut en bok, og at det er forlagslogoen som fører til anerkjennelsen, er en så inngrodd myte at markedet trenger tid på seg for å være modne for å tenke nytt. 

Gradvis har flere har fått øynene opp for selvpublisering som et fullgodt alternativ til den tradisjonelle publiseringsmodellen, og BoldBooks har vært en viktig bidragsyter til å øke kvaliteten på selvpubliserte bøker her i Norge. Vi har skapt et millø av stolte indieforfattere som støtter og heier på hverandre. Vi samtidig har bidratt til at frilansere får anstendig betalt for den jobben de gjør med å løfte kvaliteten på bokmanus, og kun de beste får levere tjenester via markedsplassen på BoldBooks. Nå vil vi gjøre det samme i Tyskland. 

Utlyst pengepremier i Tyskland

Strategien for å etablere seg i Tyskland er å arrangere en stipendkonkurranse for forfattere med upubliserte bokmanus. Vi kaller konkurransen Bold and Untold. Det vil bli månedlige delfinaler utover våren, hvor forfattere kan melde på bokideer på nettsiden, og delfinalen for februar åpnet i dag. Du kan følge med på påmeldte bokideer her.

Publikum kan gå inn og stemme, og det er max 1 stemme pr person pr dag. Det hele avsluttes med en finale i juni, hvor to fagjuryer plukker ut de beste ideene. Førstepremien er 5 000 € til beste sakprosaidé og beste skjønnlitteraturidé. 

Arbeidet med konkurransen foregår parallelt med at vi bygger opp tilbudet av tyske tjenesteleverandører på markedsplassen. Vi har meldt oss på bokmessen i Leipzig i mars. 

Samarbeid Norge-Tyskland

Når vi nå er til stede i to land må det ikke bli to separate siloer. Norske og tyske forfattere og miljøer har alt å vinne på å utveksle erfaringer og ikke minst hjelpe hverandre til å bli synlig på tvers av landegrenser. Det skal bli spennende å se hvilke synergieffekter som kommer ut av den internasjonale satsningen på sikt. Enn så lenge gleder vi oss over at påmeldingene til Bold and Untold tikker inn. Hvem vet, kanskje en norsk indieforfatter finner en tysk bok de har lyst til å utgi på norsk? 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

BoldBooks Logo
ALLi Partner Member
Ikon
Ikon
Ikon
Ikon
© BoldBooks 2024